English Svensk Aggrandir la taille du texteRéduire la taille du texte
Historien bak

Hvem har ikke hørt om Hannibal og byen som våget seg fram med modige anstøt mot Romerriket Ruinene av Kartago og nærliggende Salambo er erklært som nasjonale monumenter. De består av rester etter det puniske og romerske imperiet med luksuriøse bad, boliger, templer, helligdommer i det som var den fantastiske havnebyen Kartago.

Kartago ble grunnlagt på høyden Byrsa i det 8. århundre før Kristus av den legendariske prinsessen Elissa-Dido. Høyden er et monument i historien. Den Cathedral of Saint Louis troner nå høyden. Katedralen er nyrestaurert og et kulturelt sentrum. Det nærliggende nasjonalmuseumet over Kartago har en imponerende samling av puniske statuer, steles og urner.

Det er vanskelig å forestille seg at dette overveldende vakre området skal ha vært stedet for en så total destruksjon som en romersk historiker omtalte utslettelsen av Kartago. ” Byen ble revet og brent ned til grunnen, og det forbannede området ble dekket med salt for å sikre dets renhet."
I  tusen år hadde fønikerne herredømme over landområdene rundt Middelhavet. Over 200 krigsskip og utallige handelsfartøyer ble avskjermet i den nærliggende havnebyen Salambo. I sentrum av området eksisterer Admiraløya fortsatt og arkeologer holder på med å rekonstruere en paviljong med sine tilhørende skipsdokker. Ved siden av havna ligger den gamle helligdommen av gudinnen Tanit (Tophet) et stille, skyggefylt kvadrat der hundrevis er gravlagt.

Romerne kom tilbake til Kartago og på ruinene bygget man et nytt Kartago med store bygninger, teatre, villaer og bad. Kartago – Carthage ble den administrative hovedstaden for Afrika. Byens betydning kan man få inntrykk av når man besøker Antoinine Thermal baths, et av de største byggverk, oppført under det romerske imperium. Bygget har faktisk et eget kjølerom og 47 meter langt og 15 meter høyt. ”The Roman Theater” brukes fremdeles den dag i dag for sommerfestivalen i Kartago.