English Svensk Aggrandir la taille du texteRéduire la taille du texte
Hvorfor Tunisia?
 
  • Generelt
  • EIENDOMSMARKEDET OG TIMING
  • LIVSKVALITET

Kombinasjonen av tolerante mennesker, rik kultur og europeisk tilnærming gjør Tunisia et svært populært feriemål Middelhavet. Landet er elsket av solen og temperaturen blir sjelden lavere enn 20 grader. Juvelen i Middelhavet, som den ofte kalles, er et attraktivt reisemål.
 
Tunis, hovedstaden ligger under 3 timer unna med fly til de fleste europeiske hovedsteder og er ikke lenger unna Norge enn Spania. Du kommer dit på under 4 timer direkte fra Oslo. Takket være et svært stabilt middelhavsklima, er Tunis en god ide for en avstikker på høsten, vinteren eller våren.
 
Tunisia tilbyr utmerkede sandstrender på sin 1300 km lange kystlinje. Et fantastisk og uforglemmelig øde-landskap og et vell av imponerende arkeologiske steder som går tilbake nesten 3000 år, da den antikke byen Kartago dominerte hele det vestre Middelhavsområdet.

Landet blomstrer med et bredt utvalg av hoteller som tilbyr alle bekvemmeligheter og thalasso terapi  og spa-sentre. Et stort utvalg av sports- og vannsportsmuligheter er tilgjengelige så vel som etablerte golfbaner.

Det sørlige Tunisia tilbyr et uforglemmelig møte med den enorme ørkenen. Den kan oppleves som et eventyr, om bord på en 4x4 eller på ryggen av en dromedar.

Tunisisk's Thalasso-terapisentre holder anerkjente standarder og bruker bare vann hentet fra sjø, fri for forurensning.

Tunisia har en betryggende miljø. Med en utstrakt bruk av fremmedspråk og sin imøtekommenhet vennlighet blir et opphold her både enkelt og behagelig.

Infrastrukturen i Tunisia er ganske moderne og godt utbygget utdannelsessystem gjør tunisere utenlands til dyktige og kompetente medarbeidere verden over.

Det er fortsatt relativt billig å leve i Tunisia og eiendomsprisene er fortsatt ganske rimelige. Det er derfor riktig timing for å gjøre en god investering. Det er forventet at boligprisene vil skyte i været i nær framtid og trolig strekke seg mot prisnivået i Sør-Europa.

Tunisia har klart å holde et svært godt internasjonalt omdømme takket være landets stabilitet og vennskap til andre land.

I 2009 rangerte World Economic Forum's Global Competitiveness Report Tunisia som det mest konkurransedyktige land i Afrika. Global Peace Index har identifisert landet som den roligste i Afrika.

Timing

De største eiendomsutviklere fra Dubai har nylig begynt å investere svært tungt i Tunisia. Det er regionens stabilitet og nærheten til Europa som gjør Tunisia til en ideell kobling mellom Afrika, Midtøsten og Europa.

I hovedstaden Tunis investeres det over 10 milliarder dollar. Prosjekter som ”Tunis Financial Harbour” (8km fra Carthage Resort) og ”Tunis Sports City” (11,6 km fra Carthage Resort) basert på de populære konseptene i Dubai er i ferd med å bli realisert.

Lenger sør investeres det 2 milliarder dollar i en pitoresk kystregion med en kunstig marina, en golfbane i verdensklasse, eksklusive boligeiendommer og en rekke luksuriøse 5-stjerners hotell. Det er ikke bare Dubai-grupperingene som har stått opp og tatt landets utvikling på alvor. Mange store europeiske organisasjoner og banker har satt opp baser i Tunis og drar fordel av en høyt utdannet arbeidsstokk og en meget stabilt voksende økonomi.

Utmerkede insentiver som for eksempel 10 års skattefritak tilbys av myndighetene for å oppmuntre utenlandske selskaper til å flytte inn i landet. Airbus er et ferskt eksempel på et selskap som gjør nettopp det. De flytter sin produksjonsdrift fra Europa til Tunisia og kan kapitalisere en besparelser på i overkant av en million per dag.

Eiendomsmarkedet
Hvorfor har ikke boligmarkedet tatt av i Tunisia ennå?

Vel, inntil ganske nylig hadde ikke utlendinger lov til å kjøpe eiendom i Tunisia. Regjeringen ønsket å sikre at eierskap hjemme for det lokale markedet holdt seg rimelig. Med et lokalt eierskap nå på over 80%, høyere enn i de fleste europeiske land er målet sikkert oppnådd. Det er derfor antatt at Tunisia er klare til å dra nytte av den eksplosive utenlandske eiendomsretten.

Mange av de nordlige europeiske naboer har gjort det ekstremt godt de siste årene. For utenlandske investorer er dette er gode nyheter, da det betyr at det er et sterkt lokalt marked på plass når de trenger å realisere sine investeringer og selge sine eiendommer.

For tiden utlendingene kreves det fortsatt sysselmannens tillatelse i den regionen hvor eiendommen kjøpes, men for de fleste er dette bare en formalitet som tar ca 3 måneder å fullføre. Med så mange gode grunner til å kjøpe i Tunisia, kunne timingen neppe vært bedre for å dra nytte av dette nye og spennende markedet på terskelen til Europa!

Prisnivå
Sammenlignet med sør-europeiske land, er eiendomspriser i Tunisia meget konkurransedyktige. Faktisk er det fortsatt mulig å finne eiendommer i Tunisia med beliggenhet ganske nær en sandstrand til en rimelig pris. Styrkingen av store europeiske valutaer i forhold til den lokale tunisiske dinaren har bidratt ytterligere til konkurransedyktige priser.

Det tunisiske Kjøkken

En varm velkomst, en følelse av å glede seg sammen er nøkkelord for tunisisk livsstil, en livsstil som er tydelig uttrykt i den tunisiske kokkekunsten.

Det tunisiske Kjøkken er verdsatt av kjennere. Kjøkkenets brede spekter skyldes like mye impulser fra ulike tradisjoner, jødisk, tyrkisk, fransk og italiensk som landets rike jordsmonn. Et solfylt kjøkken der lam blandes med fisk, hvor mandler blandes med paprika og roseknopper - og hvor olivenolje er kombinert med nøye utvalgt krydder.

Det Tunisiske Kjøkken er kjent for å være utsølkt, spesielt med godt utvalg av hjemme-produserte viner.

Den berømte retten ”couscous” kan tilberedes på utallige forskjellige måter: med fisk, tørket kjøtt, kjøttboller, fylt blekksprut ... Sprøe forretter og deilig mandelkonditorier er laget av Filo bakverk, testamentert av tyrkerne. Grillet fisk, kjøtt kokt over lang tid, tunisisk Tajine (ovnsbakte eggpudding) og andre retter er i dag ledsaget av gode viner produsert av tunisisk vin- og spritprodusenter.

Måltidet er komplett med den tradisjonelle mintteen, ledsaget av søtsaker, men ikke uten prøver av de utmerkede vinterfruktene: granatepler, søte eller røde appelsiner, bergamots og Deglet Nour avtaler fra oaser i sør ...

Prisene er gunstige. Man kan fint få en god middag med tilbehør for under 100 kroner.

Sikkerhet og Trygghet
Tunis regnes som en av de tryggeste byene langs Middelhavets strender. Tunisere er kjent for å være forsiktige og vennlige. Mange EU-borgere har valgt å slå seg ned i landet. Tunisia har lang erfaring med turisme og tradisjon for tverrkulturell utveksling.

Stabilitet
Tunisia er ansett for å være et av de mest stabile landene i den arabiske verden og det mest politisk og økonomisk stabile land i Afrika. Tunisia er en av grunnleggerne av Verdens handelsorganisasjon og har en frihandelsavtale med EU. En stabil valuta og gjennomgående lav inflasjon har bidratt til å plassere Tunisia i posisjon til å dra nytte av direkte utenlandske investeringer. Det har vært betydelig pågang den senere tid.